Technieker Elektromechanica

Mechelen, BE
Infrabel
Deze jobaanbieding is niet beschikbaar in uw land.

Technieker Elektromechanica

Job ID : 30296 Locatie :

Antwerpen-Berchem, BE Denderleeuw, BE Mechelen, BE Kortrijk, BE Lichtervelde, BE Brugge, BE Gent-Dampoort, BE Antwerpen-Oost, BE Lier, BE Antwerpen-Centraal, BE Gent-Zeehaven, BE Antwerpen-Haven, BE Gent-Sint-Pieters, BE

Studieniveau : Secundair-niveau of gelijkwaardig Ervaring : Junior / Medior / Senior Categorie : Technieker

DE JOB

Heb je een passie voor techniek, elektriciteit en / of mechanica? Dan is Infrabel misschien wel iets voor jou!

We zijn permanent op zoek naar Techniekers Elektromechanica voor onderhoud en vernieuwing van onze spoorweginfrastructuur in volgende domeinen :

Seininrichting.

Bij onderhoudswerken : Ben je verantwoordelijk voor het regelen, aanpassen, onderhouden en herstellen van de seininrichting , namelijk de wissels, seinen, overwegen en spoordetectiesystemen.

Analyseer en behandel je problemen van de technische veiligheidsinstallaties met behulp van specifieke meetapparatuur en informaticamiddelen.

Werk je meestal in een kleine ploeg van 2 à 3 techniekers. Je hebt doorgaans vaste uren, maar werkt ook regelmatig s nachts en in weekends.

Je kan ook deel uitmaken van de snelle interventiedienst (met een bijkomende vergoeding) : dan kan je opgeroepen worden buiten de normale diensturen bij dringende problemen.

Bij vernieuwingswerken : Werk je mee aan het installeren, vernieuwen, afregelen, testen en indienststellen van de seininstallaties .

Deze installaties bevinden zich langs de sporen en in de seinhuizen, van waaruit het treinverkeer geregeld wordt. Kan je ingeschakeld worden om toezicht te doen op werven waar de seininrichting vernieuwd wordt.

Hierbij werk je zelfstandig, zorg je ervoor dat de aannemer op een veilige manier op of langs het spoor kan werken en bewaak je de kwaliteit van de uitvoering van de aannemer.

Werk je actief mee op het terrein in een ploeg van ongeveer 8 techniekers, aangestuurd door een ploegleider. Je hebt doorgaans vaste uren, maar werkt ook regelmatig s nachts en in weekends.

Power Distribution

  • Je zorgt voor het onderhoud, de montage en de herstelling van de elektrische installaties zoals voedingsinstallaties van seinen en wissels, middenspanningsinstallaties (transformatieposten), wisselverwarming, pompen, verlichting, noodvoedingen, ...
  • Af en toe ben je van wacht en los je storingen aan de installaties op.
  • Je werkt zowel binnen als buiten actief mee op het terrein in een klein team van 2 tot 3 techniekers. Je hebt doorgaans vaste uren, maar af en toe is er ook avond- of weekendwerk mogelijk.

Bovenleiding

  • Je zorgt voor de opbouw, het onderhoud, de afregeling en de vernieuwing van de installaties van de bovenleiding (draagmasten, dwarsbalken, bedrading, schakelaars, ...).
  • Je werkt actief mee op terrein in een ploeg van 6’tal collega's en volgens een flexibel uurschema. Het uurrooster loopt ook door op zaterdag en zondag.

Onderstations

  • Je zorgt voor de regeling, onderhoud en uitbreiding van de tractie-onderstations.
  • Bij deze specialiteiten werk je actief mee op het terrein in een kleine ploeg van 2 à 3 techniekers. Je hebt doorgaans vaste uren, maar af en toe is er ook avond- of weekendwerk mogelijk.

Onze technologieën leer je in geen enkele school. Daarom biedt Infrabel je een volledige opleiding aan waarin je wordt ondergedompeld in de wereld van de spoortechnieken.

JOUW PROFIEL

Je hebt :

  • Een diploma TSO of BSO (of gelijkwaardig) in "mechanica elektriciteit .
  • Of een gelijkwaardig bewijsstuk of een attest van slagen, afgeleverd door het technisch hoger onderwijs van het korte type voor sociale promotie afgeleverd door een door de Staat of één der Gemeenschappen opgerichte, gesubsidieerde of erkende inrichting.
  • Of minstens 2 jaar relevante ervaring in de gebieden mechanica en / of elektriciteit. De kandidaten die in het bezit zijn van een attest dat getuigt van kwalificaties die buiten het diploma zijn verworven of die minstens 2 jaar relevante ervaring hebben in de domeinen mechanica en / of elektriciteit moeten eerst onderworpen worden aan een cv-screening.

En :

  • Je beschikt over een goede kennis van elektriciteit (vervangweerstand serie / parallel, werking transformatoren, lezen elektrische schema’s) en basiskennis van vermogenselektronica.
  • Je beschikt over voldoende wiskundig inzicht.
  • Je zorgt ervoor dat je team de regels, procedures en kwaliteitsvoorschriften correct opvolgt en geeft steeds voorrang aan veiligheid.
  • Je beschikt over een rijbewijs B of bent bereid dit te behalen.

Infrabel wil de maatschappelijke diversiteit weerspiegeld zien in haar medewerkers. Jouw talenten en enthousiasme, daar draait het om, niet om je geslacht, leeftijd, origine of beperking.

ONS AANBOD

  • Een boeiende en afwisselende job.
  • Bij een stabiel bedrijf dat bijdraagt aan een duurzame mobiliteit voor de samenleving.
  • Talrijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden : jij bent ondernemer van je eigen carrière.
  • Veel flexibiliteit, zodat je zelf de balans tussen werk en privé kan bepalen.
  • Een aantrekkelijk, statutair loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
  • Gratis reizen met de trein in de Benelux.

DE WERKOMGEVING

Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorweginfrastructuur in België. Met zo’n 10.000 medewerkers werken we aan een betrouwbaar en modern spoorwegnet : om de mobiliteitsbehoeften van onze samenleving mee te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Als Technieker Elektromechanica kom je terecht bij onze directie Asset Management . De 6.600 medewerkers van Asset Management staan dag in dag uit in voor de controle, het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur : de sporen, de seinen, de bovenleiding, .

Zij ontwerpen, maken, onderhouden en herstellen ook belangrijke spooronderdelen en toebehoren, zoals wissels.

Infrabel heeft verschillende werkzetels over heel België. We proberen rekening te houden met je woonplaats en de beschikbare functies.

WELKE STAPPEN DOORLOOP JE?

Solliciteer online >

CV screening >

Wij nemen contact met je op >

Selectiegesprek >

Medisch onderzoek + Psychotechnische testen >

Welkom bij Infrabel!

Afhankelijk van de functie en het verloop van het selectiegesprek vragen we je mogelijk om nog een bijkomende test afleggen.

Heb je een beperking en kunnen redelijke aanpassingen je een vlotte sollicitatie ervaring garanderen? Laat het ons dan weten.

VRAGEN OVER DEZE VACATURE?

Vergeet niet een profiel aan te maken via Mijn Profiel . Je kan er niet alleen je gegevens aanvullen, maar ook job alerts aanmaken volgens jouw interesses.

Zo ontvang je de nieuwe jobs en job events die bij jou passen als eerste in je mailbox.

Heb je een beperking en kunnen redelijke aanpassingen je een vlotte sollicitatie ervaring garanderen? Laat het ons dan weten.

Job ID : 30296 Locatie :

Antwerpen-Berchem, BE Denderleeuw, BE Mechelen, BE Kortrijk, BE Lichtervelde, BE Brugge, BE Gent-Dampoort, BE Antwerpen-Oost, BE Lier, BE Antwerpen-Centraal, BE Gent-Zeehaven, BE Antwerpen-Haven, BE Gent-Sint-Pieters, BE

Studieniveau : Secundair-niveau of gelijkwaardig Ervaring : Junior / Medior / Senior Categorie : Technieker Een dag met Maarten, Jonathan en Kris, techniekers elektromechanica bij ons.

Koen, technieker sporen bij Infrabel, vertelt hoe zijn werkdag eruit ziet.

Related jobs