Urban.brussels beheert de renovatiepremies, voert het gewestelijke beleid uit inzake stedenbouw en inzake het behoud van het roerende en onroerende erfgoed, en beheert operationele programma's zoals de wijkcontracten en de duurzame wijkcontracten, en het stedelijk beleid.
Functieomschrijving U werkt mee aan de implementatie van de ordonnantie van 25 april 2019 betreffende het roerend en immaterieel cultureel erfgoed en in het bijzonder de inventaris van het roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Dit omvat onder andere het ondersteuning voor inventarisatiemissies, in nauwe samenwerking met instellingen die collecties beheren, zoals musea, gemeenten, religieuze instellingen, vzw’s en andere betrokken organisaties.
Daartoe :
Voor meer informatie kunt u de ordonnantie van 25 april 2019 betreffende het roerend en immaterieel cultureel erfgoed raadplegen via de volgende link : https : / / www.ejustice.just.fgov.be / mopdf / 2019 / 05 / 17_1.pdf#Page226 (pagina 226 tot en met 240).
Wie zijn wij ?
urban.brussels (Urban) streeft ernaar een referentie-instituut en een expertisecentrum te zijn inzake erfgoed, architectuur, stedenbouw, regelgeving, documentatie en stadsplanning. We worden gedreven door uitmuntendheid en kwaliteit. Onze ambitie bestaat er dan ook in het erfgoed van gisteren in de kijker te plaatsen en het erfgoed van morgen op te bouwen. Urban is een essentiële speler voor het stadslandschap en draagt bij tot de ontwikkeling van een cultureel en architecturaal beleid in Brussel.
Directie
De Directie Cultureel Erfgoed (DCE) staat in voor de uitvoering van het beleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op het gebied van de vrijwaring, het behoud en de opwaardering van het bouwkundig, natuurlijk, archeologisch en roerend erfgoed.
Departement
Het Departement Roerend Erfgoed binnen de Directie Cultureel Erfgoed wijdt zich aan de opwaardering van de collecties en van het roerende erfgoed van gewestelijk belang in ruime zin. Dit departement maakt en verspreidt een inventaris van dat erfgoed en valt daarbij terug op partnerships, onder meer met musea. Verder brengt het de tools en procedures bepaald in de ordonnantie van 25 april 2019 in de praktijk. Op korte termijn zal het Departement Roerend Erfgoed instaan voor de vrijwaring van de opmerkelijkste erfgoedelementen (“schatten”) en zal het erop toezien dat ze correct worden behouden en opgewaardeerd. Daarnaast zal het zorgen voor het verkeer buiten de Europese ruimte van cultuurgoederen die tot het Brussels gewest behoren. Tot slot is het departement verantwoordelijk voor de uitvoering van specifieke cultuurgoederen die eigendom zijn van het gewest (collecties behangpapier, overblijfselen van Huis Aubecq, collecties Gillion-Crowet, enz.).
Meer info : https : / / urban.brussels / nl
Profiel 1. Vereiste diploma
Je beschikt over een algemeen bachelor diploma niveau (B1).
Niveau B :
Diploma hoger onderwijs van de 1e cyclus (bv. graduaatsdiploma, professioneel bachelordiploma, kandidaatsdiploma, academisch bachelordiploma, hogeronderwijsattest van de 1e cyclus) uitgereikt door een Belgische hogeschool, school voor sociale promotie of universiteit na minstens 2 of 3 jaar studie
2. Vereiste ervaring
U beschikt over minstens 1 jaar relevante werkervaring in een administratieve functie in de culturele sector, waarin u minstens 3 van de volgende 4 taken heeft uitgevoerd :
3. Troeven
Alle belangrijke informatie (diploma, ervaring, competenties, belangrijke datum, enz.) over deze selectieprocedure is te vinden in het selectiereglement (zie "Selectieprocedure").
Aanbod Maaltijdcheques Tussenkomst openbaar vervoer Fietsvergoeding Extra-legale vakantiedagen Thuiswerk 1. Loon :
Je wordt aangeworven als assistent (niveau B) met de bijhorende weddeschaal (B101), met een bruto jaarsalaris van 35.228,33 € (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen.
2. Voordelen
3. Aanstellingsvoorwaarden
Als je geslaagd bent voor deze selectie, moet je – om benoemd te worden – op de aanstellingsdatum aan de volgende voorwaarden voldoen :
Je wordt benoemd nadat je de vereiste stageperiode met succes hebt vervuld.